Peltikaton pensselimaalaus

Miten kuluneet vuodet näkyvät talosi peltikatossa? Ilmaston vaihtelut rasittavat talosi kattoa jopa enemmän kuin ulkoverhousta. Lämpimään vuodenaikaan kattopelti laajenee, talvella taas supistuu.

Kesän paahtava aurinko, syksyn sateet ja talven lumimassat koettelevat sekä peltikattoa että katon rakenteita. Katon kunnon ylläpitämiseksi on tärkeää, että peltikatolla on alustan mukaan elävä, suojaava maalipinta.

Milloin peltikatto on syytä maalata?

Peltikattoa ei kannata jättää sään armoille. Kun huolehdit säännöllisesti peltikaton huoltomaalauksesta, vältyt kalliin kattoremontin kustannuksilta. 

Täysin uuden tai remontoidun talon peltikatto tulee maalata 2–5 vuoden jälkeen katon asennuksesta. Uutta maalaamatonta peltikattoa ei kannata maalata heti asennuksen jälkeen, koska peltikaton pitää hapettua, jotta maali saa riittävän hyvän tartuntapinnan.

Jotta maalipinta suojaa tehokkaasti kattoasi vuoden ympäri, tulee se huoltomaalata noin kymmenen vuoden välein. 

Vaikka katon maalipinta vaikuttaisi vielä olevan kohtalaisen hyvässä kunnossa, kannattaa katto huoltaa säännöllisesti. Maalipinnan tärkein tehtävä on suojata kattoasi sään rasituksilta. Ajan myötä maalipintaan tulee mikrohalkeamia, ja kattopelti altistuu korroosiolle.

Katon maalaus on merkittävästi pienempi työ ja lopputulos parempi, mikäli maalipinta ei ole vielä alkanut hilseillä.

Katto kuntoon kymmeneksi vuodeksi

Me tiedämme, mitä kattosi tarvitsee. Suosittelemme luottamaan maalaustyössä kokeneeseen ammattilaiseen, joka osaa valita oikeat pintakäsittelyaineet, maalit ja menetelmät.

Varmistamme huolellisilla pohjatöillä, että maali tarttuu hyvin alustaansa ja muodostaa sään rasituksia vastaan tehokkaan suojan seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.

Tilaa maksuton arviointikäynti

 

Peltikaton ruiskumaalaus

Ruiskumaalausta hyödyntämällä maalausurakan kestoa saadaan lyhennettyä 3-6 päivästä 2-4 päivään. Ruiskumaalauksessa yksi maalikerros riittää.

Nykyaikaisella ruiskumaalauksella saat katollesi lujan ja kestävän suojan, joka kestää seuraavat kymmenen vuotta.  Peltikaton ruiskumaalaus on varma ja nopea tapa suojata peltikatto ja pidentää sen elinikää useilla vuosilla.

Mietitkö, mikä maalaustapa sopii parhaiten katollesi?

Asiantuntijamme neuvoo! Kun luotat maalaustyössä kokeneeseen ammattilaiseen, päädyt oikeisiin pintakäsittelyaineisiin, maaleihin ja menetelmiin.

Värisetin peltikaton maalaus alkaa huolellisella pesulla ja pohjatöillä ja jatkuu tehokkaalla ruiskumaalauksella. Yksi maalikerros riittää. Nykyaikaisella ruiskumaalauksella saat katollesi kestävän suojan sään rasituksia vastaan seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.

Tilaa maksuton arviointikäynti