Talon ulkopinta kannattaa maalata noin kymmenen vuoden välein tai kun näet siinä selkeitä ongelmia. Jos olet myymässä taloasi, siisti ulkoverhous on tärkeä myyntivaltti.

Talon ulkoverhouksen kunto vaikuttaa merkittävästi talon yleisilmeeseen. Lisäksi peltikaton ja sokkelin maalaus antaa talolle ryhtiä ja viimeistelee talon ulkomaalauksen. Vaikka talosi olisi sisältä upea, sen arvokkuus kärsii, jos julkisivua ei ole huollettu. 

Talon puuverhousta suojaava maalipinta tekee kuitenkin paljon muutakin kuin miellyttää silmää. Jos talon huoltomaalausväli venähtää, maali alkaa halkeilla ja hilseillä, värit haalistuvat ja puuosat altistuvat kosteudelle. Puuhun voi tarttua ilmasta epäpuhtauksia, ja pintaan ilmestyy homepilkkuja.

Anna ammattilaisen hoitaa maalaustyö puolestasi

Maalaustyö kannattaa jättää asiantuntijalle, sillä erityisesti vanhojen omakotitalojen maalauksessa voi tulla eteen yllätyksiä. Väriset palauttaa talosi alkuperäisen ilmeen ja arvokkuuden vuosien tuomalla varmuudella. 

Maalaamme ulkoverhouksen pääasiassa pensselillä, jolla saamme hierottua maalin tehokkaasti talon pintaan, sen kaikkiin syihin ja onkaloihin. Joissakin tapauksissa käytämme isojen ja selkeiden pintojen maalauksessa apuna myös ruiskua tai telaa, jotka ovat erinomaisia ratkaisuja esimerkiksi uudiskohteissa.

Tällöin maali nostetaan ensin telalla tai ruiskulla talon seinään ja levitetään sen jälkeen tasaisesti pensselillä. Moitteeton työn jälki on meille ensiarvoisen tärkeää. Huolehdimme aina, että lopputulos on tasainen ja viimeistelty.

Maalaustekniikasta riippumatta kunnioitamme aina alkuperäistä rakennustapaa ja talon henkeä. 

Valitsemme maalin ja menetelmän talosi ehdoilla

Omakotitalojen maalauksessa on useita sudenkuoppia. Pohjatyöt saatetaan tehdä huonosti, ja vanhan maalin päälle voidaan valita vääränlainen maali. Jos uusi maali ei sovi yhteen vanhan kanssa, maalipinnan kestävyys jää heikoksi ja se saattaa halkeilla.

Jos olet epävarma vanhasta maalista ja ulkoverhouksen kunnosta, ei haittaa. Tutkimme talosi lähtökohdat ja vanhan maalityypin, ja suosittelemme niiden pohjalta parhaiten soveltuvaa ratkaisua. Jos vanha maali jää jostain syystä arvoitukseksi, analysoimme sen tarvittaessa laboratoriossa.

Näin varmistumme, että pohjatyöt tehdään huolellisesti ja että maalivalinta osuu kerralla nappiin. Käytämme työssämme aina laadukkaita, tutkittuja pintakäsittelyaineita.

Miksi ulkomaalauksesta kannattaa huolehtia ajoissa?

Kun huolehdit maalauksesta hyvissä ajoin, suojaat talosi lialta ja kosteudelta ja vältyt suuremmalta remontilta. Oikeilla maaleilla ja sopivilla menetelmillä tehty ulkomaalaus näyttää kauniilta ja varmistaa talosi ulkoverhouksen kunnon useiksi vuosiksi eteenpäin.

Siisti maalipinta antaa talostasi edustavan vaikutelman ja nostaa talon arvoa.

Värisetin palvelu on vaivaton tapa huolehtia talosi ulkomaalauksesta. Vahvuutemme on erinomainen hinta-laatusuhde.

Maalaamme taitavasti ja ripeästi, vuosien tuomalla varmuudella. Tyypillisesti maalaustyö on valmis 2-8 päivässä. 

Tilaa maksuton arviointikäynti

Katso videolta talon maalauksen työvaiheet