Talon ulkopinta kannattaa maalata noin kymmenen vuoden välein tai kun näet siinä selkeitä ongelmia. Jos olet myymässä taloasi, siisti ulkoverhous on tärkeä myyntivaltti.

Talon ulkoverhouksen kunto vaikuttaa merkittävästi talon yleisilmeeseen. Vaikka talosi olisi sisältä upea, sen arvokkuus kärsii, jos julkisivua ei ole huollettu. 

Talon puuverhousta suojaava maalipinta tekee paljon muutakin kuin miellyttää silmää. Se suojaa taloa sään rasituksilta ja pitää talon ulkoverhouksen hyvässä kunnossa.

Jos talon huoltomaalausväli venähtää, maali alkaa halkeilla ja hilseillä, värit haalistuvat ja puuosat altistuvat kosteudelle. Puuhun alkaa tarttua tuulen tuomia epäpuhtauksia, ja pintaan voi ilmestyä homepilkkuja.

Uudet maalipinnat antavat talolle ryhtiä ja viimeistelevät talon ulkoasun.

Katso myös peltikaton maalaus ja tiilikaton pinnoitus.

Milloin ulkoverhouksen maalipinta tulisi uusia?

Näistä merkeistä tunnistat, että talon maalaus alkaa olla ajankohtainen

  • Pinnat näyttävät epäsiistiltä
  • Maalin pinnassa alkaa olla homepilkkua
  • Maali hilseilee ja halkeilee
  • Maalipinta on kulunut ohueksi
  • Värit ovat haalistuneet
  • Puuosissa on lahovaurioita

Kestävä ja kaunis maalipinta syntyy ammattitaidolla

Maalaustyö kannattaa jättää asiantuntijalle, sillä erityisesti vanhojen omakotitalojen maalauksessa voi tulla eteen yllätyksiä. Väriset palauttaa talosi alkuperäisen ilmeen ja arvokkuuden vuosien tuomalla varmuudella. 

Maalaamme ulkoverhouksen pääasiassa pensselillä, jolla saamme hierottua maalin tehokkaasti talon pintaan, sen kaikkiin syihin ja onkaloihin. Vaikka maalaamme käsin, kokeneina ammattilaisina teemme sen ripeästi.

Moitteeton työn jälki on meille ensiarvoisen tärkeää. Huolehdimme aina, että lopputulos on tasainen ja viimeistelty.

Uuden talon maalaus

Joissakin tapauksissa käytämme isojen ja selkeiden pintojen maalauksessa apuna myös ruiskua tai telaa, jotka ovat erinomaisia ratkaisuja esimerkiksi uudiskohteissa.

Maali nostetaan ensin telalla tai ruiskulla talon seinään ja levitetään sen jälkeen tasaisesti pensselillä.

Maalaustekniikasta riippumatta kunnioitamme aina alkuperäistä rakennustapaa ja talon henkeä. 

Valitsemme talollesi parhaiten sopivan maalin

Omakotitalojen maalauksessa on useita sudenkuoppia. Pohjatyöt saatetaan tehdä huonosti, ja vanhan maalin päälle voidaan valita vääränlainen maali. Jos uusi maali ei sovi yhteen vanhan kanssa, maalipinnan kestävyys jää heikoksi ja se saattaa halkeilla.

Oletko epävarma vanhasta maalista ja ulkoverhouksen kunnosta? Ei haittaa. Tutkimme talosi lähtökohdat ja vanhan maalityypin. Tämän pohjalta suosittelemme parhaiten soveltuvaa ratkaisua. Jos vanha maali jää jostain syystä arvoitukseksi, analysoimme sen tarvittaessa laboratoriossa. Näin varmistumme, että maalivalinta osuu kerralla nappiin.

Käytämme työssämme aina laadukkaita, tutkittuja pintakäsittelyaineita.

Miksi ulkomaalauksesta kannattaa huolehtia ajoissa?

  • Kun huolehdit ulkomaalauksesta hyvissä ajoin, suojaat talosi ulkoverhouksen sään rasituksilta ja vältyt suuremmilta remonteilta
  • Varmistat talosi ulkoverhouksen kunnon useiksi vuosiksi eteenpäin.
  • Siisti maalipinta antaa talostasi edustavan vaikutelman ja nostaa talon arvoa.

Kun tilaat maalauksen Värisetiltä, se on helppo ja vaivaton tapa huolehtia talosi ulkomaalauksesta. Panostamme erityisesti työn laatuun ja asiakastyytyväisyyteen.

Maalaamme taitavasti ja ripeästi, vuosien tuomalla varmuudella. Tyypillisesti maalaustyö on valmis 2-8 päivässä. 

Tilaa maksuton arviointikäynti

Usein kysytyt kysymykset

Näet vastaukset klikkaamalla kysymystä.

Kuinka usein ulkomaalaus tulee tehdä?

Yleisesti suositeltu huoltomaalausväli on kymmenen vuotta.

Miksi puujulkisivun pintaan tulee homepilkkuja?

Yleisimmin homepilkkuja ilmestyy öljymaaleilla maalattuihin ulkopintoihin, jos epäpuhtaudet pääsevät tarttumaan puun pintaan. Lika on orgaanista ainetta, joka on suotuisa kasvualusta erilaisille homeitiöille.

Kuinka kauan julkisivujen maalaus kestää?

Tyypillisesti maalaustyö on valmis 2-8 päivässä.

Talon maalauksen ajankohta

Maalaus kannattaa tehdä lämpimänä vuodenaikana. Paras maalauskausi alkaa huhtikuun puolestavälistä ja päättyy syyskuun puoleenväliin.

Miten sää vaikuttaa maalaukseen? Vaikuttaako se hintaan?

Vesisateella varsinaista maalausta ei voida tehdä, mutta pohjatöitä sen sijaan voidaan. Sääolosuhteet eivät vaikuta ulkomaalauksen hintaan. Teemme aina kiinteähintaisen tarjouksen, josta myös pidämme kiinni. Jos aikaa kuluu arvoitua enemmän, se ei vaikuta urakan loppusummaan.

Miten valitsen sopivan maalin?

Värisetin ammattilainen on apunasi sopivan maalin löytämisessä. Meillä on vahva ulkopintojen tuntemus ja laaja kokemus sadoista erilaisista kohteista. Tarvittaessa tutkimme vanhan maalipinnan laboratoriokokein.

Miten meidän olisi hyvä valmistautua tulevaan ulkomaalaukseen?

Isäntäväen ei yleensä tarvitse tehdä erityisiä valmisteluja. Hoidamme kaiken avaimet käteen -periaatteella puolestasi. Mikäli talon seinällä tai ympäristössä suuria maalausta haittaavia esteitä, kuten köynnöksiä tai pensaita, ne on hyvä poistaa tai katkaista ennen kuin aloitamme maalaustyön.

Kuinka paljon ulkomaalaus maksaa?

Tyypillisen omakotitalon ulkomaalaus maksaa 5 000–10 000 €. Väriset-asiantuntija laskee arviokäynnillä maalaukselle tarkan hinnan. Kotitalousvähennyksen ansiosta urakan hinta laskee jopa 4 800 € (pariskunnan yhteenlaskettu maksimivähennys).

Katso videolta talon maalauksen työvaiheet